Kreatif - Nettsider og nettløsninger
Til hovedmeny Til innhold

Nettsider og nettløsninger

En nettside, eller "hjemmeside", har gått fra å være tekst på en blank side til grafiske kunstverk og interaktive applikasjoner den besøkende kan kommunisere med. Fra å lese tung tekst på en nettside, kan vi i dag bestille flyreise og hotellrom, kjøpe nye sko og snakke med bekjente på den andre siden av verden via nettløsninger og applikasjoner. Alt foregår i sofahjørnet fra nettbrettet eller smarttelefonen vår!

Hva er en god nettside?

Dette er et spørsmål hvor veldig mange faktorer spiller inn. For oss som jobber med nettsider og nettløsninger må vi ta hensyn til søkemotoroptimalisering, universell utforming, semantisk kode, ulike operativsystemer og nettlesere og design tilpasset formål, ønsker og krav. Uansett - det viktigste med en nettside er allikevel at brukeren finner det han leter etter raskt og enkelt. Det betyr at alle hensyn vi må ta jobber for et felles mål: å gjøre nettsiden eller nettløsningen så tilgjengelig og brukervennlig som mulig!

Nettsider - et vindu mot verden

Internett er kanskje moderne tids viktigste informasjonskanal. Har man ikke en nettside, eksisterer man nærmest ikke. Brukertrender viser at vi stadig oftere bruker smarttelefonene våre til å handle, finne interessante feriedestianasjoner, lese nyheter og jakte på informasjon vi trenger, alt tilgjengelig i vår egen håndflate. De fleste som ønsker å bli funnet, og har informasjon som må bli fortalt, behøver en nettside.

It may not always be profitable at first for businesses to be online, but it is certainly going to be unprofitable not to be online.
Ester Dyson

Med et designteam som samlet har over 20 års erfaring med å lage visuelle og funksjonelle konsepter på internett, anser vi oss godt egnet til å ta de hensyn vi nevnte tidligere i arbeidsprosessen med en ny nettside. Våre kunder får råd og veiledning, uten å måtte ta hensyn til alle aspektene arbeidet med en nettside medfører.

At smarttelefonen er blitt et av våre mest brukte verktøy for å finne ting på internett, fordrer naturlig nok at nettsidene er lette å bruke og lese på mobiltelefoner. Alle våre nettsider er laget med responsivt design, som gjør at kunden forholder seg til ett sted hvor nettsidene kontrolleres, mens designet tilpasser seg det brukeren ser det på uavhengig av hva slags verktøy han bruker.

Vi har jobbet med både store og små kunder, og med den erfaringen og kunnskapen vi har, kan vi hjelpe de fleste å lage sitt vindu mot verden i form av en visuelt og funksjonell nettside. Vi står for alle de vanskelige hensynene, mens kundene våre står for ønskene og informasjonen som skal vises fram i vinduet.

Nettløsninger - funksjon og kommunikasjon

Har du en forfatter i magen og et brennende engasjement rundt din interesse eller ditt fag? Kanskje er en blogg noe du burde ha på din nettside, for å få delt gode idéer og tanker i tillegg til å skape innhold som søkemotorer vil like?

Er kundene i nettbutikken din faste forhandlere som kan varenummerne på alle varene de bestiller? Da er kanskje en lynbestilling i handlekurven den mest effektive måten å handle på for dem, med enkelt å hente varer basert på varenummer i stedet for å klikke seg gjennom hele nettbutikken for å legge til de varene de trenger?

Designteamet er en del av produksjonsavdelingen til Kréatif, hvor de og utviklerne jobber sammen for å skape effektive nettløsninger. Viktigheten av å la brukerne intuitivt navigere seg til den informasjonen eller funksjonen de leter etter blir større og større, og våre nettløsninger skal være en del av den tekniske utviklingen som bidrar til dette!