Kreatif - Kontakt oss
Til hovedmeny Til innhold

Design og Brukeropplevelse

I vår jobb og bransje kommer ofte fremmedordene interaksjonsdesign og brukeropplevelse opp. Design er en viktig del av brukeropplevelsen, siden design styrer hvordan informasjon blir presentert i en nettside. Sammen med funksjonalitet utgjør design totalopplevelsen en bruker har av nettsiden, og designteamets mål er å gjøre denne opplevelsen så enkelt og effektiv som mulig.

Design

For kundene våre er det viktig å få design, uten å måtte vite forskjellene og betydningen av interaksjonsdesign, informasjonsarkitektur, user experience og usability design. Det er vår jobb!

Like all forms of design, visual design is about problem solving, not about personal preference or unsupported opinion
Bob Baxley

I Kréatif sitter et senior designteam med tre rutinerte og engasjerte herremenn. Med en felles forståelse for at design er et hjelpemiddel for å lede kundene i riktig retning, arbeider de med å koble sammen en rask teknologisk utvikling med visuelle elementer og begreper.

Design er et «folkefag», og alle har en egen oppfatning av hva som er pent og tiltalende. Kréatifs designteam bruker sin kompetanse og til sammen 20 års erfaring med webdesign for å sammen med kunden utvikle et tiltalende nettsted som passer både våre kunder og våre kunders kunder. Designteamet er både rådgivere og utførende designere, og er ofte involvert i direkte dialog med kundene i prosjektene våre.

En god brukeropplevelse

Mennesker er skapt for å bevege seg i en mekanisk verden. Vi bygger oss erfaringer og følelser basert på omgivelser og former. Vi programmerer oss selv til faste, vanlige bruksmønstre. Dette gjør at dersom vi går ned en trapp, og kommer til bunnen når vi trodde det var et trinn til, mister vi nesten balansen. Vi trykker et dørhåndtak ned for å åpne døren, og ender opp med en kul i hodet dersom dørhåndtaket skulle vris oppover.

If the user can’t use it, it doesn’t work!
Susan Dray

I vår virtuelle verden har vi ingen av de fysiske begrensningene som setter forutsetningene for situasjonene over. Teoretisk kan design i en virtuell verden snu opp ned på virkeligheten, men hvordan ville brukerne reagert da? For kundenes kunder er det vesentlig å få en lett gjenkjennelig og vant brukeropplevelse, siden dette gjør det enklere å gjennomføre salg på nettbutikker og finne den informasjonen de er på jakt etter.

Design er en viktig del av brukeropplevelsen, siden design styrer hvordan informasjon blir presentert i en nettside. Sammen med funksjonalitet utgjør design totalopplevelsen en bruker har av nettsiden, og designteamets mål er å gjøre denne opplevelsen så enkelt og effektiv som mulig.